Διαδικτυακές εφαρμογές
Are you a PHP developer? We may hire you!
Ακόμα να εγκαταστήσετε SSL στην ιστοσελίδα σας;
03 Nov 2017

Ακόμα να εγκαταστήσετε SSL στην ιστοσελίδα σας;

Σίγουρα έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια για την αύξηση των κρουσμάτων υποκλοπής δεδομένων στο internet. Ένα από τα μέτρα προστασίας των δεδομένων επικοινωνίας που ανταλλάσουμε με κάθε ιστοσελίδα είναι η κρυπτογράφηση δεδομένων με τη χρήση SSL (Secure Sockets Layer). To SSL είναι ένα «κλειδί» που εγκαθίσταται στον server που φιλοξενείται κάθε ιστοσελίδα, με σκοπό τη δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του web server και του browser του επισκέπτη, διασφαλίζοντας την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας την υποκλοπή τους από κακόβουλους χρήστες.

Εάν διαθέτετε οποιονδήποτε διαδικτυακό τόπο, είτε μια απλή σελίδα παρουσίασης της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, είτε eshop, θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε προμήθεια και εγκατάσταση SSL για τους παρακάτω λόγους: 

1. Ασφάλεια ιστοσελίδας

SSL safetyΑν η ιστοσελίδα σας αποστέλλει ή λαμβάνει προσωπικά δεδομένα των πελατών σας, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, στοιχεία σύνδεσης, email, τηλέφωνα, ακόμη και αιτήματα που αποστέλλονται μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας, τότε θα πρέπει να προστατεύεται από ένα πιστοποιητικό SSL. Τυχόν διαρροή των στοιχείων αυτών από επιθέσεις τύπου man-in-the-middle, μπορεί να στιγματίσουν σημαντικά το κύρος της επιχείρησής σας.

2. Εμπιστοσύνη & αξιοπιστία ιστοσελίδας

SSL trustΜεγάλο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου, διστάζουν πλέον να εισάγουν προσωπικά δεδομένα και αριθμούς καρτών για την πραγματοποίηση μιας ηλεκτρονικής συναλλαγής, αν δεν σιγουρευτούν πρώτα για το ότι η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι ασφαλής.

Όταν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί SSL, οι χρήστες που την επισκέπτονται μπορούν να καταλάβουν πολύ εύκολα ότι βρίσκονται υπό ασφαλή σύνδεση βάσει συγκεκριμένων ενδείξεων. Αρκεί να κοιτάξουν στη διεύθυνση της ιστοσελίδας, όπου θα δουν το πρόθεμα “https”, αντί του κλασικού “http”, αλλά και το εικονίδιο με το λουκέτο ή το σύμβολο της εταιρείας που παρέχει το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό. Αυτά τα σύμβολα αποτελούν πια γνωστά στοιχεία συμβολισμού της εμπιστοσύνης στο διαδίκτυο. Οι χρήστες που δε βλέπουν κάτι από τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να φύγουν από την ιστοσελίδα σας και να καταλήξουν σε κάποιον ανταγωνιστή σας, ο οποίος έχει επενδύσει στη χρήση ενός έγκυρου πιστοποιητικού SSL.

3. Παράγοντας βελτίωσης της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης

SSL SEO benefitsΗ Google έχει ανακοινώσει από το 2014 (https://webmasters.googleblog.com/2014/08/https-as-ranking-signal.html)  ότι η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL στην ιστοσελίδα σας, μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της κατάταξής της στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Η χρήση του SSL ως παράγοντα βελτίωσης της κατάταξης, αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την ευρύτερη προσπάθεια της Google για ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο, μία προσπάθεια την οποία ή ίδια εκφράζει με το moto "HTTPS everywhere". Μάλιστα για να πιέσει προς αυτή τη κατεύθυνση, ο Chrome, ο δημοφιλέστερος σε χρήση browser, σύντομα θα σηματοδοτεί αρνητικά όσα sites δεν χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη κρυπτογράφηση (δεν έχουν δηλαδή ενεργό SSL πιστοποιητικό ασφαλείας), ακόμα και αν δεν έχουν κάποια φόρμα εισαγωγής στοιχείων χρήστη (ήδη υπάρχει σχετική σήμανση σε σελίδες που εμφανίζονται πεδία εισαγωγής πληροφοριών)!

4. Διασύνδεση ιστοσελίδας με εξωτερικές υπηρεσίες με ασφάλεια

SSL networking benefitsΕφόσον κάποια στιγμή η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να διασυνδεθεί με εξωτερικά συστήματα και υπηρεσίες (π.χ. Google Maps, facebook applications, εργαλεία user tracking και social sharing ), σύντομα οι πάροχοι αυτών των υπηρεσιών, θα θέτουν ως προϋπόθεση για άδεια χρήσης τους, την ύπαρξη SSL στο διαδικτυακό τόπο που θα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους.

5. Ιστοσελίδες HTTP/2 ready

SSL for http2Η ανταλλαγή δεδομένων στο Internet από την αρχή της δημιουργίας του βασιζόταν στο πρωτόκολλο επικοινωνίας HTTP/1.X, ωστόσο τα τελευταία χρόνια με την έλευση του πρωτοκόλλου HTTP/2, το οποίο προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις κυρίως σε θέματα ταχύτητας, η χρήση SSL είναι τεχνικά αναγκαία.

Η εταιρεία μας διαθέτει υπηρεσίες προμήθειας και εγκατάστασης αναγνωρισμένων κλειδιών κρυπτογράφησης σε πολύ ελκυστικές τιμές (COMODO), με έμφαση μάλιστα στη σωστή εφαρμογή τους σε κάθε διαδικτυακό τόπο:Δεν αρκεί μόνο η εγκατάσταση ενός κλειδιού κρυπτογράφησης στον web server, αλλά και η πραγματοποίηση ρυθμίσεων στο website που θα το χρησιμοποιεί, προκειμένου να το χρησιμοποιεί σωστά (full https support).

Προτείνουμε έναν από τους παρακάτω τύπους πιστοποιητικού ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχετε για τον δικτυακό σας τόπο. Ακολουθούν οι εξής διακριτοί τύποι: 

  • Domain Validation Είναι άμεσης έκδοσης και ένας χαμηλού κόστους τρόπος για τους διαδικτυακούς εμπόρους να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν τις συναλλαγές των πελατών τους. Έχετε την άδεια να εμφανιστεί το site η σφραγίδα του SSL. 

Προτείνουμε  Comodo Possitive SSL Certificates  με ετήσιο κόστος: 55,00€ + ΦΠΑ

  • Company Validation SSL Εκδίδεται σε 1-3 εργάσιμες ημέρες μετά από έλεγχο για την πιστοποίηση της εταιρείας, κυρίως διαδικτυακά χωρίς την ανάγκη αποστολής εγγράφων. Ενδείκνυται για ηλεκτρονικά καταστήματα που θέλουν να έχουν εταιρική πιστοποίηση. Έχετε την άδεια να εμφανιστεί στο site η δυναμική σφραγίδα του SSL με τα πιστοποιημένα στοιχεία της εταιρείας σας. 

Προτείνουμε Comodo InstantSSL Pro με ετήσιο κόστος: 90€+ ΦΠΑ

  • Extended Validation SSL Η έκδοσή του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 εργάσιμες ημέρες, όπου και γίνεται ενδελεχής έλεγχος των σχετικών απεσταλμένων εγγράφων για την πιστοποίηση της εταιρείας. Ο συγκεκριμένος τύπος πιστοποιητικού εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές από στην πράσινη μπάρα με το όνομα της εταιρείας που εμφανίζεται στην γραμμή διευθύνσεων του κάθε browser αλλά και από τη δυναμική  σφραγίδα του SSL που εγκαθίσταται και εμφανίζεται στο site. 

Προτείνουμε  Comodo EV Certificates με ετήσιο κόστος*: 178€ + ΦΠΑ

Σημείωση: Τα αναφερόμενα κόστη περιλαμβάνουν την εγκατάσταση του κλειδιού στη φιλοξενία του δικτυακού τόπου και την αρχική συγκέντρωση και αποστολή των σχετικών εγγράφων της εταιρείας, όπου αυτό ζητηθεί. Δεν περιλαμβάνουν τον έλεγχο και την πλήρη μετάβαση όλων των ηλεκτρονικών διευθύνσεων του δικτυακού τόπου στο πρωτόκολλο https το οποίο μπορούμε να αναλάβουμε μετά από σχετική εκτίμηση και κοστολόγηση της εργασίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε στο 210.5907.200 ή στείλτε μας αίτημα με τα στοιχεία σας με θέμα την εγκατάσταση πιστοποιητικού ασφαλείας SSL, κάνοντας κλικ εδώ.

« Επιστροφή στα Νέα

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose pathΔεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!


Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες,  για ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop), για διαδικτυακή κοινότητα (forum), κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Δείτε όλα τα Templates › 


Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!


Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

16/10/2017: Ερευνητές ανακάλυψαν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στην πιο ισχυρή κρυπτογράφηση WiFi δικτύων, την WPA2! https://t.co/hGCWfisuM6
Positive SSL