Loading. Please wait...

Τι συμβαίνει όταν λήξει το SSL σας;

08 May 2019

Η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL στον διακομιστή του ιστοτόπου σας μέσω πρωτοκόλλου HTTPS, φροντίζει για την ασφαλή μεταφορά δεδομένων από και προς και το site σας, κι επικυρώνει το διακομιστή που φιλοξενείται. Επίσης βοηθάει στη διατήρηση της «καλής φήμης» της ιστοσελίδας σας όσον αφορά τη Google.

Η λειτουργία του SSL διακόπτεται αυτόματα από την Αρχή Πιστοποίησης (στη δική μας περίπτωση από την Sectigo – πρώην Comodo) αν δεν ανανεωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης του. Το γεγονός αυτό καθιστά προτιμητέα την αποφυγή ανανέωσής του τις τελευταίες μια-δυο μέρες πριν λήξει.

Πως η λήξη του SSL σας μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας σας

Όταν ο περιηγητής ενός χρήστη φτάσει στον ιστότοπό σας, ελέγχει για την εγκυρότητα του πιστοποιητικού SSL μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Εάν το πιστοποιητικό έχει λήξει, εκδίδει προειδοποιήσεις σαν αυτές:

paypal graph

paypal graph

paypal graph

Αυτές οι προειδοποιήσεις ασφαλείας είναι ουσιαστικά μια «ταφόπλακα» για την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου και των πωλήσεών σας. Ενώ τα προγράμματα περιήγησης προσφέρουν τη δυνατότητα παράκαμψης, μέσω τις επιλογής «Σύνθετες/Για προχωρημένους», ο επισκέπτης σχεδόν ποτέ δεν συνεχίζει την πλοήγησή του. Όλοι γνωρίζουμε ότι πίσω από μια τέτοια προειδοποίηση ασφάλειας πιθανόν να κρύβεται ένα κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή μας. Έτσι, εάν το πρόγραμμα περιήγησης του λέει ότι ένας ιστότοπος δεν είναι ασφαλής, ή ότι η σύνδεσή του σ’ ένα ιστότοπο δεν είναι ιδιωτική, ο επισκέπτης  δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει. Αυτό δεν θα κάνατε κι εσείς;

Γιατί λήγει ένα πιστοποιητικό SSL

Τα πιστοποιητικά SSL δεν ισχύουν για πάντα. Υπάρχει ένα βιομηχανικό φόρουμ γνωστό ως CAB Forum (Certificate Authority/Browser), το οποίο θεωρείται ως ρυθμιστικός φορέας για τη βιομηχανία SSL/TLS. Το CAB Forum ορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας που πρέπει να ακολουθήσουν οι Αρχές Πιστοποίησης για την έκδοση αξιόπιστων πιστοποιητικών SSL. Αυτές οι απαιτήσεις υπαγορεύουν ότι τα πιστοποιητικά SSL μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής όχι μεγαλύτερη από 12 ή το πολύ 24 μήνες, ανάλογα με το αν έχετε προμηθευτεί ετήσιο ή διετές πιστοποιητικό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιστότοπος πρέπει να ανανεώσει ή να αντικαταστήσει το πιστοποιητικό SSL τουλάχιστον μία φορά κάθε ένα ή δύο χρόνια αντίστοιχα.

Μερικές συμβουλές για τα πιστοποιητικά SSL

  • Ανανεώστε εγκαίρως το SSL του ιστότοπου μετά την ειδοποίηση που θα λάβετε
  • Στείλτε μας αίτημα για να εγκαταστήσουμε επώνυμο SSL στο web site σας, αν δεν έχετε ήδη, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://ticketing.totalweb.gr/open.php

Σχετικά άρθρα

03 Nov 2017

Ακόμα να εγκαταστήσετε SSL στην ιστοσελίδα σας;

Εάν διαθέτετε οποιονδήποτε διαδικτυακό τόπο, είτε μια απλή σελίδα παρουσίασης της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, είτε eshop, θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε προμήθεια και εγκατάσταση SSL...

Διαβάστε Περισσότερα ›

13 Apr 2018

Το SSL είναι εδώ για να μείνει

Ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2018, ο Chrome θα επισημαίνει πλέον όλες τις τοποθεσίες HTTP (δηλαδή όσες δεν διαθέτουν SSL) ως \"μη ασφαλείς\"...

Διαβάστε Περισσότερα ›

Μας εμπιστεύονται

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose path

Δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!

Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες, για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ή για δυναμικές ιστοσελίδες, κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!

Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε σημαντικά νέα γύρω από το χώρο του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Εγγραφή

210.5907.200