Loading. Please wait...

Σε κατάργηση του μοντέλου χρέωσης CPC προχωρά τo skroutz.gr

03 Sep 2020

Όπως ήδη είχε ανακοινωθεί στους εμπόρους από τη Skroutz, τη δημοφιλή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2020 προχωρά στη σταδιακή κατάργηση του μοντέλου χρέωσης CPC, καθιστώντας υποχρεωτική τη μετάβαση στο μοντέλο χρέωσης CPS για όλα τα προϊόντα που προβάλλονται από την πλατφόρμα του.

Τι είναι τα μοντέλα χρέωσης CPC και CPS;

CPC (Cost Per Click – Χρέωση ανά κλικ): Είναι το μοντέλο με το οποίο η χρέωση γίνεται σύμφωνα με τα clicks που πραγματοποιούνται από τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζονται στο skroutz.gr και οδηγούν στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η καταγραφή τους γίνεται κατευθείαν στην πλατφόρμα της Skroutz και οι χρεώσεις  που προκύπτουν βασίζονται στο συνολικό αριθμό των clicks.

CPS (Cost Per Sale – Χρέωση ανά πώληση): Σε αυτό το μοντέλο χρέωσης, η προμήθεια υπολογίζεται βάσει ποσοστού επί των επιβεβαιωμένων πωλήσεων που πραγματοποιούνται μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει ο κάθε έμπορος, και εφόσον η πώληση έχει «ξεκινήσει» από τη σελίδα του skroutz.gr. Μάλιστα, σχετική προμήθεια χρεώνεται και για κάθε πώληση που έχει πραγματοποιηθεί από τον ίδιο επισκέπτη έως και 30 ημέρες μετά την πρώτη του ανακατεύθυνση από το skroutz.gr προς τη σελίδα του προϊόντος στο συνεργαζόμενο κατάστημα.

Τι ακριβώς σημαίνει «σταδιακή μετάβαση»;

Το μοντέλο CPS θα εφαρμοστεί αρχικά στις κατηγορίες:

  • Κινητά Τηλέφωνα,
  • Είδη Sex Shop,
  • Λευκά είδη
  • Τσάντες & πορτοφόλια.

Οι παραπάνω κατηγορίες και οι υποκατηγορίες τους, από την 01/09/2020 θα χρεώνονται μόνο μέσω του μοντέλου CPS. Σε μελλοντικές ανακοινώσεις της η Skroutz θα ενημερώσει για τις επόμενες κατηγορίες προϊόντων οι οποίες θα ακολουθήσουν τη μετάβαση.

Το e-shop μου είναι ήδη στο Skroutz.gr! Τι πρέπει να κάνω;

Ως κάτοχος e-shop κι εφόσον διαθέτετε λογαριασμό εμπόρου στο skroutz.gr, θα έχετε ήδη ενημερωθεί μέσω email για τις προϋποθέσεις μετάβασης στο νέο υποχρεωτικό μοντέλο χρέωσης. Συγκεκριμένα:

  1. Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι η υπηρεσία του Skroutz Analytics είναι «Ενεργοποιημένη» και η κατάσταση της υπηρεσίας είναι «Λαμβάνουμε» από το μενού Skroutz Merchant Panel / Υπηρεσίες / Skroutz Analytics.
  2. Θα πρέπει να αποδεχθείτε το νέο τρόπο χρέωσης απαντώντας στο σχετικό email ενημέρωσης που έχετε λάβει από το skroutz.gr ότι εγκρίνετε την εν λόγω αλλαγή.

Σε περίπτωση που κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν επιθυμεί τη χρέωση CPS με προμήθεια επί της πώλησης σε μια κατηγορία που χρεώνεται με αυτό το μοντέλο και δεν απαντήσει ότι αποδέχεται τις αλλαγές στον τρόπο χρέωσης, τα προϊόντα της συγκεκριμένης κατηγορίας θα σταματήσουν να προβάλλονται στο Skroutz.gr με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας μετάβασης (01/09/2020 για τις κατηγορίες προϊόντων που αναφέραμε πιο πάνω).

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών της Skroutz και στη σχετική ανακοίνωση του skroutz.gr.

Οι προτάσεις μας

Για την ομαλή μετάβασή σας στο νέο μοντέλο, μπορούμε να αναλάβουμε τα εξής:

  • Να πραγματοποιήσουμε έλεγχο σωστής λειτουργίας του κώδικα Skroutz Analytics στην ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι μετά τις τελευταίες αλλαγές χρέωσης κανένα προϊόν σας δεν θα σταματήσει να προβάλλεται στα αποτελέσματα του Skroutz.gr
  • Να σας υποβάλλουμε προτάσεις προώθησης των προϊόντων σας και σε άλλες εναλλακτικές πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα Google Shopping, Facebook Product Catalog, BestPrice κ.α.
  • Να ρυρθμίσουμε το τρόπο με τον οποίο ενεργοποιείται το Skroutz Analytics στο e-shop σας έτσι ώστε να είστε εναρμονισμένοι τόσο με τον νέο όρο συνεργασίας του skroutz.gr, αλλά και τος οδηγίες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε σχέση με τ τη λειτουργία των cookies στην ιστοσελίδας σας. Για αυτό το σκοπό, η εταιρεία μας έχει αναπτύξει ένα νέο προϊόν-module εναρμόνισης με το GDPR το οποίο ονομάζεται TotalConsent 

Στείλτε μας σχετικό αίτημα από το σύστημα υποστήριξης που διαθέτουμε ή mail στο λογαριασμό support@totalweb.gr με θέμα «Έλεγχος λειτουργίας Skroutz Analytics», κι εμείς κατόπιν συνεννόησης θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες!


Μας εμπιστεύονται

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose path

Δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!

Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες, για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ή για δυναμικές ιστοσελίδες, κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!

Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε σημαντικά νέα γύρω από το χώρο του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Εγγραφή

210.5907.200