Loading. Please wait...

E-commerce SEO trends για το 2023

29 Mar 2023

Ενώ τα βασικά στοιχεία του SEO παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν και ορισμένες νέες τάσεις & πρακτικές στο e-commerce SEO, που θα βοηθήσουν στην υψηλότερη κατάταξή της ιστοσελίδας τους στις μηχανές αναζήτησης.

Περιεχόμενο που απαντά στις ερωτήσεις αναζήτησης

Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι γραμμένο σε στυλ συνομιλίας προσαρμοσμένο ώστε να απαντά άμεσα στα ερωτήματα των χρηστών, καθώς αυτό είναι που οδηγεί σε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Βελτιστοποίηση για κινητά

Οι περισσότερες αναζητήσεις γίνονται πλέον σε κινητές συσκευές, επομένως η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας και του περιεχομένου του για χρήστες κινητών είναι σημαντική. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος πρέπει να έχει responsive σχεδιασμό και εύκολη πλοήγηση σε κινητές συσκευές.

Υψηλή ταχύτητα σελίδας

Η ταχύτητα σελίδας είναι κρίσιμη για την παροχή εξαιρετικής εμπειρίας χρήστη και τη βελτίωση της κατάταξης SEO. Όσο πιο γρήγορα φορτώνεται η σελίδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επιτυχίας.

Εκμετάλλευση λέξεων κλειδιών long-tail

Οι λέξεις-κλειδιά long-tail είναι πιο συγκεκριμένοι όροι αναζήτησης με χαμηλότερο όγκο αναζητήσεων αλλά υψηλότερα ποσοστά μετατροπών. Π.χ. αναζήτηση "αγορά οικονομικών αθλητικών παπουτσιών online" αντί για "αθλητικά παπούτσια". Η βελτιστοποίηση του περιεχομένου των e-shop για αυτές τις λέξεις-κλειδιά, μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους και να βελτιώσουν την κατάταξή τους.

Εστίαση στην εμπειρία χρήστη

Η προσωποποιημένη εμπειρία χρήστη γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου για μια απρόσκοπτη, ευχάριστη, όσο και στοχευμένη εμπειρία αγορών. Επιτυγχάνεται με logged-in (συνδεδεμένους) χρήστες και εμπειρία παρουσίασης σελίδων ιστοτόπου προσαρμοσμένη στις ατομικές αγοραστικές τους συνήθειες.

Εμπλουτισμός αρθογραφίας (blogging)

Το καλά ενημερωμένο blog ενός ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο στα άρθρα του περιλαμβάνει και εσωτερικά link προς τα προϊόντα που αναφέρονται, είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος που ακόμα εν έτει 2023 φέρνει έμμεση επιπλέον επισκεψιμότητα  και αύξηση πιθανότητας πωλήσεων. Μπορούν να χρησιμοποιοηθούν και AI εργαλεία αρθογραφίας (copywritting) όσον αφορά την δημιουργία περιεχομένου για το blog, αλλά οπωσδήποτε με ανθρώπινη παρέμβαση και βελτιώσεις στο τελικό κείμενο.

Κριτικές πελατών στο Google

Με το πέρας κάθε αγοράς πρέπει να ενθαρρύνονται οι πελάτες να γράψουν μια κριτική για την επιχείρηση στο Google. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται το κύρος και η εικόνα της επιχείρησης, γεγονός που σταδιακά αυξάνει την επισκεψιμότητα προς το e-shop μέσω οργανικών αναζητήσεων.

Συχνή παρακολούθηση δεδομένων μετρήσεων

Για να κατανοήσουν πώς αποδίδει η στρατηγική SEO που εφαρμόζουν, οι επιχειρήσεις πρέπει να παρακολουθούν τακτικά τα δεδομένα μετρήσεων που συλλέγουν. Αυτό περιλαμβάνει παρακολούθηση προβολών σελίδας, ποσοστά αναπήδησης (bounce rate) και αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR). Όσο περισσότερα δεδομένα συλλέγονται για την απόδοση του e-shop, τόσο καλύτερα μπορεί να βελτιωθούν οι τακτικές SEO που χρησιμοποιούνται.

Μας εμπιστεύονται

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose path

Δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!

Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες, για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ή για δυναμικές ιστοσελίδες, κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!

Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε σημαντικά νέα γύρω από το χώρο του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Εγγραφή

210.5907.200