Loading. Please wait...

Μάθετε τα πάντα για την κατασκευή e-shop με 100% επιδότηση έως 5.000€ μέσω ΕΣΠΑ!

07 Jan 2021

 UPDATE: Έχει ήδη ανακοινωθεί ο B' Κύκλος του προγράμματος, για περισσότερα πατήστε εδώ

Τη Δευτέρα 22/02/2021 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για την επιδότηση των 5.000€ για κατασκευή e-shop (1.500€ για αναβάθμιση e-shop). Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Λιανεμπορίου θα ωφεληθούν από την επιδότηση, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων από την έξαρση της νόσου COVID-19 και την αποφυγή συνωστισμού στους εσωτερικούς τους χώρους. 

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις πιο συνηθισμένες απορίες σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης:

Ποια είναι τα χρονικά όρια των διαδικασιών;

  • Hμερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έχει οριστεί η Δευτέρα 22/02/2021
  • Hμερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής έχει οριστεί η Δευτέρα 5/4/2021 εώς τις 15:00
  • Η κατασκευή του e-shop θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης
  • Η κατάθεση δικαιολογητικών δαπανών πρέπει να γίνει εντός 1 μήνα μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του e-shop

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν;

Οι κριτήρια ένταξης που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις είναι:

  • H μείωση του κύκλου εργασιών τους για το 4ο τριμήνου του 2020 να είναι μεγαλύτερη ή ίση του 20%. (Σημείωση: Το κριτήριο δεν λαμβάνεται υπόψιν για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις)
  • Η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ τους ή η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ να είναι το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (δηλαδή ο ΚΑΔ να αρχίζει από 47
    (Σημείωση: Δεν γίνονται δεκτές οι δραστηριότητες που έχουν σχέση με αλιεία, πώληση προϊόντων καπνού ή παραγωγή / μεταποίηση γεωργικών προϊόντων)
  • Να διαθέτουν φυσικό κατάστημα πώλησης
  • Να έχει γίνει υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας τους για τουλάχιστον μία ημέρα από 18 Μαρτίου 2020 και μετά
  • Να έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή/αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους κατάστημα (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) 

Αναλαμβάνετε την υποβολή του φακέλου;

Σας προσφέρουμε δωρεάν* υποβολή του φακέλου σας, εφόσον εμπιστευθείτε την TotalWeb για την κατασκευή ή αναβάθμιση του e-shop της επιχείρησή σας.

(*) Το κόστος σύνταξης και υποβολής του φακέλου είναι 250€+ΦΠΑ και προκαταβάλλεται. Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το κόστος κατασκευής του e-shop σας εφόσον το υλοποιήσουμε εμείς.

Θα χρειαστεί να πληρώσω οτιδήποτε από την τσέπη μου;

  • Αν κατασκευάσετε νέο e-shop, το πρόγραμμα επιδοτεί μέχρι 5.000€ καθαρής αξίας δαπανών (ο ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη)
  • Αν αναβαθμίσετε το υπάρχον e-shop σας, το πρόγραμμα επιδοτεί μέχρι 1.500€ καθαρής αξίας δαπανών

Ωστόσο, πριν την υποβολή των δικαιολογητικών δαπανών, θα πρέπει να έχετε εξοφλήσει τα τιμολόγια εξόδων που θα κατατεθούν ως δικαιολογητικά.

Πως μπορώ να γνωρίζω αν θα εγκριθεί η υποβολή μου;

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών από την αρμόδια επιτροπή, θα προκύψει ο τελικός πίνακας κατάταξης των αιτήσεων χρηματοδότησης ανά Κατηγορία Περιφέρειας. Τα αποτελέσματα των εγκεκριμένων αιτήσεων χρηματοδότησης θα δημοσιευθούν στους Δικτυακούς τόπους www.antagonistikotita.gr και www.efepae.gr.

Υπάρχει όριο στον αριθμό των δικαιούχων;

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 80.000.000€ ο οποίος μπορεί να αυξηθεί μέχρι 20% ανά γεωγραφική περιφέρεια. Οι αιτήσεις που θα γίνουν δεκτές θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση και αντίστοιχη κατάταξη, η οποία θα έχει ως πιο βασικό κριτήριο το ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών των αιτούμενων επιχειρήσεων σε σχέση με το 2019. Επίσης υπάρχουν και όρια στα ποσά επιδότησης ανά περιφέρεια.

Ποια είδη εξόδων καλύπτει η επιδότηση;

Καλύπτει την κατασκεύη e-shop ή την αναβάθμιση του υπάρχοντος, την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ηλεκτρονικού καταστήματος, και την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού (μέχρι 30% του ποσοστού του συνολικού προϋπολογισμού και μόνο στην περίπτωση κατασκευής νέου e-shop).

Τι πρέπει να διαθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα που θα κατασκευαστεί;

  • Το περιεχόμενο να είναι σε δύο γλώσσες 
  • Να υποστηρίζει εμφάνιση και εύκολη λειτουργικότητα σε κινητές συσκευές
  • Να περιλαμβάνει λειτουργικότητες παραγγελιοληψίας, διατήρησης αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών
  • Να διαθέτει υποστήριξη πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ)

Χρειάζεται να προμηθευτώ και ERP;

Δεν είναι υποχρεωτικό για την έγκριση της επιδότησης. Τα e-shop που κατασκευάζουμε περιλαμβάνουν παρακολούθηση αποθήκης.

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας ή καλέστε μας στο (+30)210.5907.200 (ΔΕ-ΠΑ 09:00-18:00)

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μας εμπιστεύονται

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose path

Δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!

Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες, για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ή για δυναμικές ιστοσελίδες, κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!

Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε σημαντικά νέα γύρω από το χώρο του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Εγγραφή

210.5907.200