Loading. Please wait...

Καταργείται το Horde Webmail Client από το cPanel

17 Nov 2022

Στο επόμενο χρονικό διάστημα οι νέες αναβαθμίσεις που θα εγκατασταθούν στους web server μας δεν θα περιλαμβάνουν το online περιβάλλον διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Horde, το οποίο θα αντικατασταθεί από το RoundCube Webmail Client.

Πώς επηρεάζει αυτό την υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου;

Μόλις ολοκληρωθούν οι εν λόγω αναβαθμίσεις, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στο περιβάλλον του Horde είτε μέσω της διαχείρισης φιλοξενίας (cPanel), είτε μέσω απευθείας σύνδεσης (www.domain.gr/webmail). H πρόσβαση μέσω webmail θα είναι εφικτή ΜΟΝΟ μέσω του περιβάλλοντος του RoundCube.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει MONO τους χρήστες των email υπηρεσίων μας που χρησιμοποιούν το Horde σε web browser για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας.

Γιατί καταργείται το Horde Webmail;

Το Horde Webmail Client έχει προγραμματιστεί προς κατάργηση επειδή δεν βρίσκεται υπό ενεργή ανάπτυξη και συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές που το ανέπτυξαν δεν προσφέρουν πλέον ενημερώσεις και νέες διορθωμένες / επικαιροποιημένες εκδόσεις.

Επίσης το λογισμικό εξαρτάται από την έκδοση 7.4 της PHP, η οποία θα φτάσει κι αυτή στο τέλος υποστήριξής στις 28 Νοεμβρίου 2022. Άρα δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το Horde θα είναι είτε λειτουργικό είτε ασφαλές προς χρήση μετά από αυτό το χρονικό ορόσημο.

Τι θα συμβεί με τα δεδομένα που έχω στο webmail του Horde;

Μόλις καταργηθεί, όλα τα δεδομένα που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο Horde θα μετατραπούν αυτόματα και θα εισαχθούν στο Roundcube Webmail Client.

Πρέπει να κάνω κάτι εγώ;

Η διαδικασία μεταφοράς των δεδομένων σας θα είναι αυτόματη, επομένως δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά σας.

Αν δεν είστε σίγουροι ποιο από τα δύο clients χρησιμοποιείτε, παραθέτουμε πιο κάτω εικόνες από τα περιβάλλοντα εργασίας του Horde και του RoundCube:

Horde

Horde

RoundCube

RoundCube

Μας εμπιστεύονται

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose path

Δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!

Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες, για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ή για δυναμικές ιστοσελίδες, κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!

Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε σημαντικά νέα γύρω από το χώρο του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Εγγραφή

210.5907.200