Loading. Please wait...

Έχετε προβλήματα με τη λήψη emails στα Windows 7; Σας ενδιαφέρει!

19 Jul 2019

Ακόμα χρησιμοποιείτε Windows 7; Μια πρόσφατη αναβάθμιση στα standard ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στους servers μας ενδέχεται να έχει επηρεάσει την υπηρεσία λήψης των emails σας. Η αναβάθμιση ήταν αναγκαία προκειμένου οι server μας να ακολουθούν τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας του κλάδου φιλοξενίας ιστοσελίδων, ειδικά στο τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τί ακριβώς έγινε;

Έπειτα από αναβάθμιση των mail servers μας έτσι ώστε να χρησιμοποιούν ως ελάχιστο επίπεδο ασφαλείας τη χρήση κρυπτογράφησης βάσει του πρωτοκόλλου TLS 1.2, παρουσιάστηκε πρόβλημα διασύνδεσης σε υπολογιστές με λειτουργικό Windows 7, ειδικά εφόσον χρησιμοποιούν το Microsoft Outlook για τη λήψη και αποστολή των emails. Αυτό συνέβη καθώς τα Windows 7 ΔΕΝ υποστηρίζουν το παραπάνω πρωτόκολλο, εκτός και αν πραγματοποιήσετε χειροκίνητα κάποιες ενέργειες στο σύστημά σας (βλ. παρακάτω).

Πως μπορώ να καταλάβω ποιο λειτουργικό σύστημα έχω;

Για να διαπιστώσετε ποια έκδοση Windows διαθέτει ο υπολογιστής σας, ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να ελέγξετε τη μορφή του πλήκτρου έναρξης στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας.

Προσοχή! Αν ακόμα χρησιμοποιείτε Windows XP σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε ΑΜΕΣΑ το λειτουργικό σας, καθώς είστε εδώ και πολύ καιρό εκτεθειμένος/η σε διάφορους διαδικτυακούς κινδύνους, ακόμα και αν διαθέτετε antivirus (δείτε εδώ σχετικά: https://bit.ly/2JRzndw)

Πράγματι έχω πρόβλημα με τα emails μου! Τι μπορώ να κάνω;

Για την εξάλειψη του προβλήματος, συνιστούμε ένα από τα παρακάτω:

1. Ενεργοποίηση TLS1.1 και TLS1.2 στα Windows 7 (ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ).

Πρόκειται για μια διαδικασία προσθήκης καταχωρήσεων στο μητρώο (registry) των Windows 7. Αυτή η ενέργεια συνίσταται κυρίως για λόγους ασφαλείας, ωστόσο καλό είναι να πραγματοποιηθεί από κάποιον με εμπειρία στις ρυθμίσεις υπολογιστών.  Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε ελεύθερα στο internet πχ https://bit.ly/2XlzFSL.

2. Χρήση εναλλακτικού mail client

Εφόσον δεν έχετε πρόλημα να αντικαταστήσετε το MS Outlook μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εναλλακτικό mail client για τη διαχείριση των emails σας (πχ Mozilla Thunderbird / Gmail κλπ), καθώς όλοι χρησιμοποιούν δικές τους βιβλιοθήκες με πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, οπότε και υποστηρίζουν το TLS 1.2

Mozilla Thurderbird

Gmail

3. Αλλαγή στις ρυθμίσεις εισερχόμενης αλληλογραφίας POP3 (ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ).

Στη φόρμα προχωρημένων ρυθμίσεων του MS Outlook, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SSL στο διακομιστή εισερχομένων έτσι ώστε η θύρα να αλλάξει σε 110. Ωστόσο λάβετε υπόψη πως με αυτή τη ρύθμιση πρέπει να θεωρηθεί ως προσωρινή,  καθώς η λήψη των emails σας θα πραγματοποιείται χωρίς κρυπτογράφηση, άρα χωρίς ασφάλεια! 

4. Αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος (Windows).

Μια επίσης μακροπρόθεσμα καλή λύση θα ήταν να αναβαθμίσετε τα Windows σας στην έκδοση 10, εφόσον ο υπολογιστής σας διαθέτει υλικό/hardware που να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Λάβετε υπόψη πως τα Windows 7 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται από τη Microsoft στις αρχές του επόμενου έτους (δείτε εδώ σχετικά: https://bit.ly/2XZRLGd).

Για να καταφέρετε να εφαρμόσετε κάποια από τις παραπάνω προτάσεις επίλυσης, πιθανότατα να χρειαστείτε τη συμβολή του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών που σας υποστηρίζει. Επίσης μπορούμε να σας βοηθήσουμε κι εμείς εξ’ αποστάσεως (σε όλες τις λύσεις εκτός της 4), μέσω λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης επιφάνειας εργασίας, και εφόσον διαθέτετε ενεργοποιημένο πακέτο προαγορών υποστήριξης. Αν δεν διαθέτετε κάποιο πακέτο υποστήριξης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα σε συνεννόηση μαζί μας. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις, απλά αποστείλατέ τα ερωτήματά σας στο .

Μας εμπιστεύονται

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose path

Δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!

Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες, για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ή για δυναμικές ιστοσελίδες, κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!

Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε σημαντικά νέα γύρω από το χώρο του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Εγγραφή

210.5907.200