Loading. Please wait...

Αλλαγές στο ΦΠΑ από 1/1/2017

13 Jan 2017

Σύμφωνα με τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής από 1/1/2017 παραμένουν στο μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ έως το τέλος του 2017 μόνο τα νησιά των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου και της Καρπάθου. Συγκεκριμένα συνεχίζουν με 30% έκπτωση στο ΦΠΑ τα παρακατω:

  • Τα νησιά του νομού Λέσβου: Λέσβος, Λήμνος, Ευστράτιος.
  • Τα νησιά του νομού Χίου: Χίος, Οινούσσες, Ψαρά, Αντίψαρα.
  • Τα νησιά του νομού Δωδεκανήσου (ΕΚΤΟΣ  Ρόδου και Κάρπαθου): Κως, Πάτμος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάσος, Λέρος, Νίσυρος, Σύμη, Τήλος, Καστελόριζο καθώς και τα μικρότερα νησιά Αγαθονήσι, Αλιμία, Αρκοί, Αρμάθια, Χάλκη, Φαρμακονήσι, Γυαλί, Κίναρος, Λέβιθα, Λειψοί, Μάραθος, Νίμος, Ψέριμος, Σαρία, Στρογγυλή, Σύρνα, Τέλενδος.
  • Τα νησιά του νομού Σάμου: Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι, Άγιος Μηνάς, Θύμαινα.
  • Το νησί του νομού Έβρου: Σαμοθράκη

Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που συνεχίζουν να ισχύουν σε αυτά τα νησιά είναι

  • ο κανονικός συντελεστής 17% (από 24%)
  • ο μειωμένος συντελεστής 9% (από 13%)
  • ο υπερμειωμένος συντελεστής 4% (από 6%) 

Για όλα τα υπόλοιπα νησιά  από 1/1/2017 καταργείται η μείωση του 30%. Τα νησιά αυτά είναι:

  • Οι υπόλοιπες Κυκλαδες (σε μερικά νησιά ήδη είχε καταργηθεί η μείωση του 30% με προηγούμενες διατάξεις)
  • Οι υπόλοιπες Σποράδες και συγκεκριμένα η Σκόπελος (Σκιάθο και Αλόννησος είχε ήδη καταργηθεί η μείωση του 30% με προηγούμενες διατάξεις)

Εφόσον διαθέτετε ηλεκτρονικό κατάστημα και ειδικά για τις πωλήσεις  με έκδοση τιμολόγιου προς αυτές τις περιοχές, θα πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσετε τις σχετικές ρυθμίσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μας εμπιστεύονται

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose path

Δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!

Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες, για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ή για δυναμικές ιστοσελίδες, κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!

Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε σημαντικά νέα γύρω από το χώρο του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Εγγραφή

210.5907.200