Loading. Please wait...

Bελτιστοποίηση θέσης σε μηχανές αναζήτησης (SEO)

SEO είναι η βελτιστοποίηση της θέσης στις μηχανές αναζήτησης και προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Search Engine Optimization (S.E.O.).

Με τον όρο SEO, περιλαμβάνουμε το σύνολο των ενεργειών που ενδείκνυνται να γίνουν, για έναν δικτυακό τόπο, ώστε, κατά την αναζήτηση των χρηστών με συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις (Keywords), να εμφανίζεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση, στη σειρά κατάταξης των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, με στόχο την αύξηση των επισκέψεων.

Η εμφάνιση των συνδέσμων του περιεχομένου του, στις πρώτες 10 θέσεις, δηλαδή στη πρώτη σελίδα, αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας αυτών των ενεργειών, μια και 8 στους 10 (80%) χρήστες επιλέγουν μόνο από την πρώτη σελίδα, ενώ οι 2 στους 10 (20%) προχωρούν την αναζήτησή τους στις επόμενες σελίδες.

Πριν προχωρήσουμε σε κάποια ενέργεια για την βελτιστοποίηση της θέσης ενός δικτυακού τόπου ή ηλεκτρονικού καταστήματος, είναι βασικά τα παρακάτω:

  • Μελέτη του αντικειμένου σας
  • Έρευνα και να αξιολόγηση του ανταγωνισμού σας

Ό πρωταρχικός μας στόχος είναι, να καθορίσουμε την στρατηγική και το εύρος των ενεργειών μας.

Οι βασικές ενέργειες του SEO

Οι ενέργειες του SEO χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες :

On-Page Optimization

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλες οι ενέργειες της βελτιστοποίησης των σελίδων ενός δικτυακού τόπου (On-Page Optimization) οι οποίες ξεκινούν από την αρχική κατασκευή του, ενώ συνεχίζονται καθ’ όλη την διάρκεια της ύπαρξής του με συνεχείς βελτιστοποιήσεις του περιεχομένου του και της δομής του.

Παρακάτω, περιγράφουμε τα βήματα για την ολοκλήρωση της βελτιστοποίησης θέσης των οργανικών αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης

Έλεγχος - Βελτιστοποίηση κώδικα από πλευράς SEO

Γίνεται εκτενής έλεγχος και πραγματοποιούμε αλλαγές στον πηγαίο κώδικα αλλά και του HTML κώδικά, ώστε να πληρούνται βασικές προδιαγραφές , που είναι απαραίτητες για τη βελτιστοποίηση της θέσης (SEO).

Καταγαφή και ανάλυση λέξεων - φράσεων αναζήτησης

Ερευνούμε και καταγράφουμε, τις λέξεις ή φράσεις οι οποίες σχετίζονται με το αντικείμενό σας . Επίσης, ελέγχουμε την τρέχον θέση του δικτυακού τόπου για την κάθε λέξη ή φράση, και εφαρμόζουμε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να βελτιστοποιήσουμε την θέση τους.

Αξιολόγηση - Συγγραφή Περιεχομένου από πλευράς SEO

Αξιολογούμε το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου και γίνονται ενέργειες σωστής παράθεσής του, με βάση τη σπουδαιότητά του και της κατηγορίας του. Στην φάση αυτή αν χρειαστεί, δίνονται συμβουλές για την επιπλέον συγγραφή κειμένου με στόχο τη συνολική αύξηση του περιεχομένου. Είναι αυτονόητο ότι σε δικτυακούς τόπους με φτωχό ή ανύπαρκτο περιεχόμενο, είναι απαραίτητο να γίνει συγγραφή κειμένου (copywriting) ή να συγκεντρωθεί από διάφορες πηγές (εκτός του διαδικτύου) και να εισαχθεί στον ιστότοπο.

Έλεγχος και βελτίωση meta πληροφοριών

Ελέγχουμε τις meta πληροφορίες του δικτυακού τόπου και τις επιδιορθώνουμε ή τις δημιουργούμε στην περίπτωση που δεν υφίσταται.

Βελτιστοποίηση – δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων

Γίνεται βελτιστοποίηση των εσωτερικών συνδέσμων ή τους δημιουργούμε.

Έλεγχος ταχύτητας δικτυακού τόπου και σελίδων

Ελέγχουμε την ταχύτητα φόρτωσης του δικτυακού τόπου και επεμβαίνουμε στα προβληματικά σημεία.

Δημιουργία Site Map

Δημιουργείται Site Map για την εύκολη ευρετηρίαση του περιεχομένου από τις μηχανές αναζήτησης.

Off-Page Optimization

Στην κατηγορία, της εκτός δικτυακού τόπου βελτιστοποίησης (Off-Page Optimization), είναι οι διαδικασίες που γίνονται σε άλλους δικτυακούς τόπους, ώστε να προωθήσουμε μέρος της επισκεψιμότητας τους, στον δικό μας δικτυακό τόπο. Βασικές ενέργειες είναι οι παρακάτω:

Δημιουργία εξωτερικών συνδέσεων (Link Building) & Content marketing

Προωθούμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας καθώς και γενικότερα το brand σας σε άλλους διαδικτυακούς τόπους, δημιουργώντας συνδέσμους υψηλής αξίας προς την ιστοσελίδα σας. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η δημιουργία και υποστήριξη των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας σας στο Google+, το Facebook , το Twitter, το LinkedIn, το Instagram, το FourSquare κ.α.

Δημιουργία δελτίων τύπου

Συγγραφή δελτίων τύπου και δημοσίευσή τους σε επιλεγμένους δικτυακούς τόπους και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Μας εμπιστεύονται

Χρειάζομαι καθοδήγηση...

choose path

Δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το Internet για εσάς; Θα θέλατε να μάθετε πως το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες του μπορούν να σας βοηθήσουν;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις που θα απογειώσουν την επιχείρησή σας!

Web templates

web templates

Επιλέξτε το πρότυπο εμφάνισης (template) που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα αναπτύξουμε τoν νέο σας διαδικτυακό τόπο με τις πιο σύχρονες τεχνολογίες!

Διαλέξτε ανάμεσα σε πρότυπα για στατικές ιστοσελίδες, για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ή για δυναμικές ιστοσελίδες, κ.ά. και εμείς θα το παραμετροποιήσούμε βάσει των αναγκών σας.

Υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Λογισμικό!

Open source εφαρμογές

Έχετε εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού (Joomla, Drupal, Opencart, OSCommerce, WordPress, MODx κ.ά) και ο προγραμματιστής σας σας άφησε "στα κρύα του λουτρού"; Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη υποστήριξη και αναβάθμιση της πλατφόρμας Open Source που διαθέτετε!

Κορυφαίες λύσεις hosting!

hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας που παρέχουμε τόσο σε Windows™, όσο και σε Linux web servers.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε σημαντικά νέα γύρω από το χώρο του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Εγγραφή